U čijim je džepovima završio novac iz NK Karlovca?

Koje su sve gradske tvrtke davale donacije NK Karlovcu i u kojem iznosu? Kolika je točna vrijednost reflektora na nogometnom stadionu? Od koga su naručeni, gdje je dokumentacija, projekt i dozvola za te reflektore? Koji je točno interes građana u tome da se sporni reflektori kupe, obzirom da su kupljeni novcem građana?

Sve to samo su neka od pitanja na koja je od gradonačelnika Damira Jelića odgovor zatražila predsjednica karlovačke podružnice Hrvatskih laburista Snježana Kirinić.

Snježana Kirinić na konferenciji za medije

Laburiste zanima i gdje je nestalo 135.000 eura koje je NK Karlovcu lani u listopadu uplatila Međunarodna nogometna federacija (FIFA), kao i što se točno dogodilo s novcem koji je za klub izdvojen iz gradskog proračuna i gradskih tvrtki. Zahtijevaju odgovornost i žele znati tko se okoristio svim tim novcem, jer da je on doista utrošen u klub, ovakvi dugovi, zaključuju Laburisti, ne bi niti postojali. Ova posljednja afera nije usamljen slučaj u novijoj karlovačkoj političkoj prošlosti, podsjeća Kirinić.

Nazvavši aktualnu gradsku vlast parazitima i štetočinama, Kirinić je na kraju Karlovčanima poručila da ih ili odlože na Babinu Goru, ili pošalju na jednosmjerno putovanje na Mars, jer tamo, kako je rekla, više neće imati šansu napraviti daljnju štetu. U sklopu priprema za sljedeće lokalne izbore koji nas očekuju na proljeće sljedeće godine, gradskoj vlasti su Laburisti pak poručili da pozorno prate njihov rad.

Što se tiče trenutne situacije u ovoj stranci, koja je, podsjetimo, bila najveće iznenađenje prethodnih parlamentarnih izbora došavši sa niti jednog na čak šest saborskih zastupnika, na nivou Karlovačke županije Laburisti trenutno broje 300-ak članova u šest ogranaka. U planu je osnivanje još tri nova ogranka, i to u Ozlju, Draganiću i Ogulinu.

Izvor: http://trend.com.hr/trend-portal/vije … rsio-novac-iz-nk-karlovca

Priopćenje

Nakon posljednje sjednice gradskog vijeća na kojoj je donesena odluka o tome da rebalansom proračuna Grad otkupi reflektore za koje je kredit dignuo NK Karlovac, te da se u to utroši 4,6 milijuna kuna iz gradskog proračuna, mi Hrvatski laburisti ne možemo ne reagirati, prvenstveno zbog toga što je to novac naših građana, znači javni novac.

Kako je svima itekako dobro poznat kriminal koji se odvijao unutar samog Kluba, a o čemu su mediji izvještavali, čini se da niti ovaj puta računi nisu čisti. Naime, nije odgovoreno na puno pitanja prije nego je do same odluke došlo. Stoga pitamo gradonačelnika i sve odgovorne sljedeće:

1) Kolika je točno vrijednost reflektora?
2) Od koga su reflektori bili naručeni i tko ih je naručio?
3) Gdje je dokumentacija i projekt za te reflektore?
4) Tko je donio odluku da se reflektori kupe i zašto?
5) Je li kupnja provedena putem javne nabave?
6) Tko je dobio taj posao postavljanja reflektora i tko je obavio radove?
7) Ima li ta rasvjeta dozvolu, ateste?
8) Koji je točno interes građana (obzirom da se radi o njihovom novcu) u tome da se ti reflektori kupe?
9) Je li istina da je Branko Vukelić na čelu sa pojedinim članovima hdz-a napravio sastanak u jednoj sada već propaloj gostionici( koja je usput zaboravila i platiti dug državi za porez pola milijuna kuna) i dao naputke kako se ima točno voditi NK Karlovac?
(u jednom intervjuu bivši predsjednik uprave gosp. Talakić optužio je dotičnog u trenutku kada ga je upozorio na netransparentno financijsko poslovanje a on mu je kako navodi odgovorio da je njegov posao da samo vodi računa o tome da nabavi što veću „lovu“)
10) Koliki je točno dug NK Karlovac, je li to jedan, dva, pet, deset milijuna, (tražimo točan iznos)?
11) Gdje se nalazi kompletna papirologija o vođenju NK Karlovca?
12) Koje su točno gradske firme davale „donacije“ NK Karlovcu i u kojem iznosu?

(sva pitanja će biti i službeno upućena na gradonačelnikovu adresu, kada dobijemo odgovor, očitovati ćemo se priopćenjem)

Za papirologiju pitamo jer je očito da se građanima ne govori potpuna istina o NK Karlovcu, pošto je bilo rečeno da će klub preuzeti Česi, ali zbog nepotpune dokumentacije, Česi su odustali a gradonačelnik je izjavio da je to zbog toga što ne mogu doći do svih financijskih knjiga.

Molimo lijepo gradonačelnika da se potrudi te knjige o financijskom poslovanju pronaći ma gdje bile, inače bi građani mogli pomisliti da je nekome jako stalo da se te knjige nikada ne pronađu, te da se nastavlja politika sveprisutnog „političkog oca“ od kojeg je i započela čitava neobjašnjiva djelatnost nestanka raznih papira i računa iz NK Karlovca, kao što je npr. nestalo 135 000 eura koje je dala FIFA (novac je ušao u klub 18.10.2011 i gubi mu se trag). Zaista gdje je nestao taj novac, jer kada zbrojimo koliko je klub dobio novaca od Grada (Grad izdvaja 3 milijuna kuna za NK Karlovac) i gradskih firmi, pa novac od FIFA-e, ne možemo a da se ne zapitamo tko je to točno odgovoran, imenom i prezimenom za situaciju zvanu „rupa bez dna“, i u čije se to točno džepove sakrio taj silni novac, jer da se utrošio u klub, onda dugovi ne bi postojali, a taj dio razjašnjava nedostatak financijskih knjiga o poslovanju kluba.

Dakle očiti kriminal u klubu, ali gle čuda, nitko ne prijavljuje. Nije valjda da su pojedini lokalni čelnici hdz-a postali sramežljivi (poput bivšeg člana upravnog odbora gosp. Turkovića koji je priznao, eto, da je bilo kriminala, ali ga nije prijavio, pa se crve ne sve te silne „poštenjačine“ kada treba prijaviti malverzacije, jer eto naš je pa ga nećemo, ili je li moguće da su se možda i sami okoristili novcem koji je nestao iz kluba?

Samo jedno su zaboravili, veliki dio tog novca je novac građana, a prema novcu građana se imaju svi dužnosnici Grada odnositi transparentno, pošteno i koristiti ga za dobrobit grada i građana a ne za svoje afinitete i hobije, jer eto prohtjelo se gospodi malo košarke (košarkaški klub u likvidaciji, dug, prava „sitnica“- 3,5 milijuna kuna), pa malo nogometa (i ode NK Karlovac u propast sa dugovanjem po put Pinokijevog nosa), i na što god su stavili šape- propalo, osušilo se.

Gospodo, nije grad vaš feud, pa da se ponašate prema građanima kao da su vam kmetovi, i nije vam ovo srednji vijek pa da možete provoditi samovolju kako se kome prohtje. Jer građani nisu zaslužili da im se svaki puta zbog vaše nesposobnosti posegne u džepove, jer vi na njihovoj muci naplaćujete vaš nemar, indolenciju i neznanje. Istina je da ste vi neznalice i da vas nije briga, te umjesto da prijavite kriminal i da se krivci izvedu pred lice pravde i odgovaraju imenom i prezimenom, to se ne događa, ni kada je u pitanju Toplana, ni kada je u pitanju NK Karlovac ni u još mnogobrojnim aferama poput kampa na Korani, Centar-gradnje i sličnih koje su se događale proteklih 20 godina.

Jasno je da dok se kriminal ne rasčisti ni klub, niti bilo što drugo neće moći normalno funkcionirati, zato zahtijevamo da se ispita tko je odgovoran za kriminal u NK Karlovcu i tko ga je dozvolio. Trebaju li ovaj grad i njegovi građani plaćati nečije političke hirove , neznanje i nesposobnost jer novci su potrošeni, spiskani u nepovrat, i nisu to vaši novci, i nije vam ih nitko u amanet ostavio, gospodo na vlasti, već su vam ih građani dali u dobroj vjeri da ćete nešto učiniti za napredak grada. Na žalost vas se može jedino nazvati parazitima i štetočinama i jedino što bismo građanima predložili je da, ili da vas odlože na Babinu goru, ili da vas pošalju na jednosmjerno putovanje na Mars, jer tamo više ne biste imali nikakve šanse napraviti štetu.

Snježana Kirinić
Predsjednica Hrvatskih laburista- Stranke rada Podružnice Karlovačke županije

Objavljeno u Obavijesti and tagged , . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload