Kirinić o povećanju nameta građanima i o lažnim diplomama

Sjednica GV-a

Karlovac, 2. prosinca — Današnja sjednica Gradskog vijeća počela je minutom šutnje u čast nedavno preminulom Josipu Boljkovcu, nekadašnjem gradonačelniku grada Karlovca, a na inicijativu SDP-ovog vijećnika Nikole Badovinca. “Zapelo” je već kod usvajanja dnevnoga reda od 54 točke budući su oporbeni vijećnici tražili da se točke poput odluke o gradskim porezima koje su važne za građane stave među prvih deset. Zatražili su i 10-minutnu stanku nakon čega su vijećnici pozicije uvažili njihov prijedlog, te je ta točka s 30. mjesta premještena na šestu po redu.

Uslijedio je Aktualni sat koji je ponovno je obilovao pitanjima vijećnika. Vijećnicu Hrvatskih laburista-Stranke rada, Snježanu Kirinić zanimalo je zbog čega se Grad zadužuje, te građanima povećavaju nameti i udara ih se po džepu, a na računu ima oročenih 30 milijuna kuna. Pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije, Lidija Malović rekla je kako su na računu sredstva koja su trenutno neutrošena i ona su oročena, a radi se o sredstvima s državne razine za koja će Vlada odlučiti hoće li morati biti vraćena ili ne. Što se tiče zaduživanja u idućoj godini, kazala je kako je to posljedica smanjenih prihoda od poreza na dohodak i prireza i više nama slobodnih raspoloživih sredstava, a iz ove godine planiraju prenijeti vrlo mali dio namjenskih sredstava koja se ne mogu namijeniti za rekonstrukciju vrtića na Gazi.

Ista vijećnica postavila je i pitanje vezano uz otkrivene lažne diplome po gradskim tvrtkama i ustanovama rekavši kako krivci još nisu odgovarali zbog toga što su na temelju toga ostvarivali financijsku korist za sebe.

– Nije isprika da prijave trebaju podnositi tvrtke, već je to do Grada kao njihovog vlasnika, istaknula je Kirinić.

Zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković rekla je kako je Grad Karlovac sveobuhvatno u svim ustanovama i tvrtkama proveo reviziju diploma, te se vidjelo da postoje ljudi koji su krivotvorili taj važan dokument. Kazala je kako smatraju da se ne treba ponašati u stilu “kadija te tuži, kadija ti sudi” pa su odradili dio posla kojega su smatrali da treba, a dalje je na institucijama, direktorima i ravnateljima da povuku poteze.

Vijećnica Kirinić pitala je i zbog čega nema plana za upravljanje gradskom Zvijezdom. Dogradonačelnica Kolaković pojasnila je o kakvom se sveobuhvatnom procesu radi, naglasivši kako prostor obuhvata ima 33 hektara, obuhvaća 205 građevina i ima vrlo složenu strukturu vlasništva, te istaknula kako će taj važan dokument ugledati svjetlo dana za dvije godine.

Izvor: http://www.karlovacki-tjednik.hr/?p=20163

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload