Nezadovoljni korisnici Toplane potpisuju peticiju

Svi građani nezadovoljni visokim računima za grijanje i poslovanjem gradske tvrtke Toplana od jutros na Trgu Josipa Broza na karlovačkoj tržnici mogu potpisati peticiju kojom se od gradonačelnika Damira Jelića i gradske uprave zahtjeva da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti Toplane za nezakonitu naplatu grijanja i postupak povrata na taj način preplaćenih sredstava.

Potpisivanje peticije pokrenula je karlovačka podružnica Hrvatskih laburista – stranke rada, čija predsjednica Snježana Kirinić tvrdi da Toplana nelegalno naplaćuje visoke račune, jer prethodno nije sklopila ugovor s korisnicima i nije poslušala mišljenje HERA-e, koja nije dala dozvolu za povećanje naplate. Kirinić poručuje da vlast nema pravo guliti kožu građanima svaki puta kada se zbog svoje nesposobnosti i nemara nađu u gubicima.

Građani ne smiju ispaštati zbog dugogodišnjih loših poteza vodstva Toplane i svih dosadašnjih gradskih uprava koje su podržavale takav rad i uhljebljivanje politički podobnog kadra, poručuju Laburisti.

U prvih nekoliko sati zabilježen je velik odaziv građana na peticiju protiv Toplane, a Laburisti pozivaju i ostale da dođu na tržnicu i daju svoj potpis.

Porazgovarali smo i s nekoliko građana koje smo zatekli kako potpisuju peticiju. Evo koje je njihovo mišljenje o radu i usluzi Toplane.

Ukoliko ste i vi za pokretanje postupka zbog nesavjesnog poslovanja Toplane, te ukoliko podržavate pokretanje postupka za povrat preplaćenih sredstava, peticiju možete popisati svakoga dana od 9 sati na trgu na gradskoj tržnici, osim nedjeljom. Krenete li s ovim ciljem na tržnicu, svakako ponesite dokument s OIB-om, kojega ćete morati dopisati na peticiju uz svoje ime i prezime.

Potpisi će se prikupljati do 10. ožujka.

Objavljeno u Obavijesti and tagged , . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload