Laburisti traže Vučićevu ispriku: Prema Poslovniku ne može tužiti vijećnicu Anu Milašinović

laburisti-ka

Zbog reakcije župana Ivana Vučića na pitanja županijske vijećnice Ane Milašinović te najave da će je tužiti, reagirala je danas predsjednica Hrvatskih laburista Karlovačke županije Snježana Kirinić.

– Žalosno je da župan nakon toliko godina ne zna Poslovnik, naglasila je.

“Postoji mogućnost da je htio zastrašiti vijećnicu laburista Milašinović na način da je izjavio da razmišlja da je tuži zbog vrlo nezgodnih pitanja koja je ona postavila. Ukoliko je to u pitanju, tada je reakcija još bezobraznija i neprimjerenija”, dodaje Kirinić.

– Ukoliko župana Vučića muči tko nam je dostavio podatke i tko iz njihovih krugova šalje informacije, moram napomenuti da, čak i kada bih to i znala, ne bih otkrila izvor, niti pod prijetnjom kazne zatvora. Oni koji nama pošalju informacije, bilo potpisani ili anonimni, od naše su strane potpuno zaštićeni, naglasila je još Kirinić i pozvala građane da slobodno, bez straha od progona i diskriminacije, prijave laburistima sve za što smatraju da javnost mora znati.

 

A pitanje, koje je laburistima došlo od anonimnog pošiljatelja, je glasilo.

“Plaćate li stranačku članarinu HDZ-u sa žiro računa Karlovačke županije. Ako ne, zašto dopuštate da to čine niži dužnosnici. Postoji revizijski trag da to čine i zašto se o takvim nalazima ne govori? Te drugo pitanje je bilo, koliko je najbližih rođaka, trenutnih obnašatelja dužnosti zaposleno u županijskim službama”, podsjetila je Kirinić.

Zašto je Vučić pitanja shvatio tako osobno, laburistima nije jasno. Tek znaju da mu je dužnost na vijećnićka pitanja dati odgovor. Osim toga, Kirinić od Vučića očekuje i ispriku vijećnici Ani Milašinović.

“Žao mi je, ali on sva pitanja previše osobno shvaća. Ja se njemu obraćam isključivo kao županu. Protiv njega kao čovjeka nemam apsolutno ništa. Žao mi je što to tako prihvaća jer i on i ja smo tu ispred naših građana. Smatram da je moja obaveza pitanja građana proslijediti na sjednicama koje su rijetke”, kaže pak Milašinović.

U anonimnom pismu piše da su zaposleni rođaci uglavnom od vodećih ljudi HDZ-a u Karlovcu. Čak ni svi članovi HDZ-a nemaju šanse za zapošljavanje koliko imaju rođaci, rekla je Milašinović. Kirinić je najavila da će si ovoga ljeta dati truda doznati čiji rođaci rade u kojoj instituciji, a koji su vezani uz vodstvo županije i grada.

 

Prema poslovniku izrijekom stoji da “vijećnik ne može biti kazneno gonjen niti odgovoran na bilo koji drugi način, zbog glasovanja, izjava ili iznesenih mišljenja i stavova na sjednicama Županijske skupštine”.

Međutim, ukoliko Vučić ipak odlučiti tužiti vijećnicu, laburisti najavljuju borbu.

“On nema pravo tužiti vijećnicu s obzirom na člana Poslovnika 12a. Neka pokuša. Tada ćemo upotrijebiti sve raspoloživo da tu tužbu spriječimo”, rekla je Kirinić.

Inzistirat će i na županovom odgovoru.

Izvor: http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/15-7-2015/zupanova-reakcija-na-pitanja-nije-primjerena

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload