Laburisti donirali karlovačko rodilište

Donacija vrijedna više od 10.000 kuna stigla je danas u rodilište karlovačke bolnice. Radi se posteljnom rublju, pokrivačima i odjeći za novorođenčad, koju su kupili članovi Hrvatskih laburista – Stranke rada i to novcem koji su dobili za rad stranke. Donaciju je danas u bolnici predala šefica karlovačkih laburista Snježana Kirinić.

– Kako uvijek govorimo da treba raditi za opće dobro, smatrali smo da treba onda napraviti jednu ovakvu akciju, jer mi zastupamo one najnezaštićenije u društvu, pa smo odlučili dati ovakvu donaciju, rekla je Kirinić te dodala – Žao mi, jer sam na Gradskom vijeću pozvala političke stranke da se priključe ovoj akciji, međutim nitko se nije odazvao, ali učinila je to tvrtka kod koje smo dali šivati ove stvari. To je tvrtka DM tekstil iz Ozlja. Oni su dodali još oko dvadeset posto na ono što smo mi naručili.

Voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Željko Štajcer zahvalio je na donaciji koja će prije svega pomoći u unapređenju njege za djecu.

– Rodilište iako se nalazi u bolnici, tu se ne nalaze bolesni ljudi nego trudnice koje smatramo zdravima i u cijelom tom procesu približavanja trudnicama i rodiljama je ovo jedna vrlo važna stvar. Moramo reći da želimo da nam bude natalitet što veći i ovo je svakako jedna donacija koja će poboljšati zbrinjavanje novorođenčadi, rekao je Štajcer.
Kirinić se osvrnula i izjave novog ministra zdravstva, ustvrdivši da je svaki korak prema privatizaciji zdravstva nedopustiv.

– Htjela bih upozoriti na trenutna razmišljanja novoga ministra koji govori o nadstandardu koji bi se plaćao, protiv čega su Hrvatski laburisti izričito. Smatramo da zdravstvo mora biti dostupno svima, kako ne bi došlo do situacija da se određuju nekakve posebne košarice ili paketi, jer sve to upućuje na privatizaciju zdravstva, a to bi bilo izuzetno loše za naše građane, jer ih jedan veliki dio ne bi sebi mogao priuštiti apsolutno ništa. Ne znam koliko mogu vjerovati čovjeku koji niti u svojoj lokalnoj bolnici nije imao neke značajne rezultate, dapače postojao je gubitak. Dakle ukoliko se bude uvodio bilo kakav nadstandard tu najavljujemo i prosvjede, jer takvo što je nedopustivo u zdravstvu, zaključuje predsjednica Karlovačkih laburista.

Laburisti donirali karlovačko rodilište

Laburisti donirali karlovačko rodilište

Izvor: http://www.hrk.hr/laburisti-donirali-karlovacko-rodiliste/

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload