Kirinić zatražila hitan sastanak gradonačelnika i načelnika PU – poručila im da zaštite građane, turiste i objekte u Karlovcu

– Predlažemo hitan sastanak gradonačelnika i načelnika PU karlovačke kako bi se poduzele mjere da se zaštite građani i turisti od premlaćivanja na ulici, ali i objekti gdje se okupljaju huligani, narkomani, pijanci i lopovi. Također, i da se čim prije održi sastanak s DUUDI-jem, kako bi se objekt napuštene vojarne Luščić stavio u bolju svrhu nego što je huligansko divljanje svake večeri, radi čega građani tog kvarta učestalo moraju zvati policiju da intervenira. Oni ne žele novi Bronx, žele mir, poručila je s današnje pressice predsjednica županijskih Laburista i gradska vijećnica Snježana Kirinić.

Htjela je o toj temi progovoriti na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali, objasnila je, nije imala prilike radi načina na koji je vođen Aktualac i gradonačelnikova neprisustvovanja.

– Izuzetno mi je žao što ga nije bilo da odgovori što će, u suradnji s PU karlovačkom, poduzeti da se građani zaštite od premlaćivanja, a objekt od neovlaštenog ulaska. Čini se da je imao važnijeg posla na pikniku u Kanadi. Bit će da se ugledao na svog šefa, kazala je Kirinić.

Upozorila je da se u gradu sve češće događaju slučajevi premlaćivanja, kao i da je sve izraženiji problem s drogama, kojima su najizloženija djeca od 7. razreda nadalje, a posebno na šetalištu kraj Korane i bivše vojarne na Luščiću. I sama je pomagala pretučenima, pa tako svoje kolege s fakulteta, djevojke i dva mladića, vozila na Hitnu nakon što su je zvali da su ih pretukli huligani koji su im prije toga nudili i drogu.

– Bilo je to prije 2-3 tjedna, oni nisu znali koga prijaviti jer napadače ne poznaju, a što su rekli liječnicima da se dogodilo i jesu li oni prijavili slučaj, ne znam. Po onome što pričaju studenti, radi se o dvije skupine huligana, koje viđaju po gradu, ali ih ne znaju jer ta djeca koja ovdje studiraju nisu iz Karlovca, ispričala je Kirinić.

Naglasila je da se mora raditi na prevenciji kako se ne bi ponovio slučaj iz 1999. kada je mladi sportaš pretučen na Danima piva, ostao nakon toga stopostotni invalid, a nakon 14 godina sudovanja, dobio odštetu od Grada.

– Ne bi bilo dobro da se tako nešto ponovi jer propuste i neprevenciju plaćaju građani ovog grada, napomenula je.

Kazala je kako se napuštena vojarna, o kojoj Grad ne brine jer je u državnom vlasništvu, može prenamijeniti u puno toga, od hospicija do studentskog grada, no ako nema novca – bar u šetalište i perivoj.

– Da bi se to dogodilo, potrebno je pokrenuti se, reagirati i uključiti se aktivno u rad za dobrobit našeg grada i građana, umjesto dnevnog prepucavanja o vašima i našima i tko je za što zaslužan. Jer, u konačnici svi stanovnici ovoga grada pune proračun da bi gradska uprava taj novac usmjerila za potrebe građana, zaključila je Kirinić.

http://kaportal.hr/kirinic-zatrazila-sastanak-gradonacelnika-i-nacelnika-pu

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload