Kirinić: „Pritisak na predstavnike stanara je kazneno djelo“

U Hrvatskim laburistima – Stranci rada su nakon brojnih poziva građana reagirali na posljednje istupe odgovornih iz Toplane.

-Radi se o velikom broju poziva predstavnika stanara koji se učestalo žale na ogroman pritisak od strane odgovornih osoba u Toplani, a koji traže od predstavnika stanara da na svaki mogući način uvjere vlasnike stanova da potpišu ugovore koji su štetni po njih, ističe Snježana Kirinić, predsjednica županijske podružnice stranke. Direktoru Latkoviću ponovno su ukazali na činjenicu da fizičke osobe nemaju pravo potpisivati ništa, niti u bilo čije ime jer bi time počinili kazneno djelo.

-Prisiljavati, ili činiti bilo kakav pritisak na predstavnika stanara je također kazneno djelo i ukoliko se to nastavi, pozivamo predstavnike stanara da odgovorne prijave policiji, poručuje Kirinić. Navodi i kako je Toplana dužna svakom korisniku omogućiti uvid u ugovor kako bi vlasnik stana znao točno što potpisuje, a ne podmetati „kukavičje jaje“ u vidu ugovora koji traju doživotno i nasljedni su. To je, kako naglašava, nepošten i ništavan ugovor, obzirom na to da je jedna od strana u tom slučaju oštećena. Kirinić također kaže da iako direktor Latković tvrdi da su po općim uvjetima ugovori mogući samo na neodređeno, moguće ih je napraviti na određeno vrijeme što bi bilo puno poštenije prema korisnicima. Kirinić napominje kako Latković navodi i da će grijanja biti ukoliko budu svi plaćali grijanje, te pita što će se dogoditi ukoliko netko ne bude mogao plaćati.

-Hoće li pri tom ispaštati i redovni platiše, pa ostati bez grijanja unatoč plaćenoj usluzi, ili se samo traži alibi odgovornih u slučaju da neće moći do kraja sezone ostvariti uslugu grijanja, pita Kirinić? Smatra i kako se iz Toplane na sve moguće načine pokušavaju spriječiti korisnike da izađu iz sustava koji je u na ovakav način nepovoljan za građane.

-Odgovorne u Toplani pozivamo da u roku od šest mjeseci isprave sve nezakonitosti, a bilo ih je jako puno, od slanja računa prije nego su građani potpisali ugovor, kršenja zakona o koncesijama, javnim natječajima i korištenju osobnih podataka građana za koje Toplana još nije dala odgovor od kuda im ti podaci. Ukoliko se sve nezakonitosti ne isprave, završetkom grijaće sezone, početi ćemo pisati kaznene prijave protiv odgovornih osoba, naglašava. (sl)

Izvor: http://www.karlovacki-tjednik.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6339:kirini-pritisak-na-predstavnike-stanara-je-kazneno-djelo&catid=9:mozaik&Itemid=13

Objavljeno u Obavijesti and tagged . Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload