Kirinić: Ostavka dogradonačelnice jedino ispravno rješenje, u civiliziranim državama bi ovako nešto bilo nemoguće

– Podržavam zahtjev za ostavkom jer u ovakvoj situaciji to bi bilo jedino ispravno rješenje, kazala je gradska vijećnica Snježana Kirinić (Hrvatski laburisti – Stranka rada), komentirajući “slučaj Kolaković”.

Iako, napominje, cijeli taj slučaj ju ne iznenađuje previše.

Političke i rodjačke linije

– Grad u kojem se ni čistačica ne može zaposliti bez da joj HDZ “amenuje” posao, grad u kojem se posao dobiva po političkoj ili rodjačkoj liniji, grad koji je zapušten, grad koji napušta sve više mladih ljudi u potrazi za mjestom gdje ih neće nitko pitati u kojoj su stranci, već koje su struke, to je grad osuđen na propadanje. Svatko sa iole svijesti o tome što je ispravno, ne bi se niti doveo u situaciju da ako radi za Grad, onda ne može tom istom Gradu preko svoje tvrtke prodavati proizvode i usluge. Nije niti opravdanje da je tvrtka prenesena na treću osobu jer ne vjerujem da dogradonačelnica ne zna što joj rade članovi uže obitelji, smatra Kirinić.

Tvrtka dogradonačelnice Kolaković Gradu ostala dužna 58 tisuća kuna, a na gradskim ustanovama okrenula milijune!?
http://kaportal.rtl.hr/grad-od-eurotradea-kolakovic-duzan-milijune

Sve po zakonu

Dodaje da država u kojoj se građanima isključuje struja za dugovanja manja od 1.000 kuna i izbacuje ih se na ulicu iz njihovih domova za dugovanje manje od 2.000 kuna, ne smije dozvoljavati da netko nabije dugovanja od 60.000 kuna ili više, pa da se na kraju ne dogodi ništa.

– Jer je, eto, sve bilo po zakonu. Po zakonu se u ovoj državi pljačkalo, po zakonu se u ovoj državi otimalo, što će reći da je zakon uglavnom kao stvoren da se lopovi i profiteri mogu izvući bez posljedica, dovoljno je samo naći dobrog odvjetnika, ističe Kirinić.

Što je u normalnim zemljama nemoguće, ovdje je moguće

Unatoč svemu, ne vjeruje da će u slučaju karlovačke dogradonačelnice biti posljedica.

– Ne vjerujem da će ovaj slučaj biti sankcioniran onako kako bi trebao biti jer sprega politike i pravosudnog sustava je opće poznata i građani više nemaju povjerenja u pravosuđe. U uređenim i civiliziranim državama, ovakvo što bi bilo nemoguće, a ako bi itko i uspio u takvom postupku, zauvijek bi bio izbačen iz političkog i javnog života. Na žalost, ne živimo u uređenoj državi i sve što je u normalnim zemljama nemoguće, ovdje je moguće i nitko za to ne snosi odgovornost, zaključuje Kirinić.

Snježana Kirinić

Snježana Kirinić

KAportal.hr
http://kaportal.rtl.hr/i-kirinic-za-ostavku-dogradonacelnice-kolakovic

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload