Ana Milašinović: Plaća li župan stranačku članarinu s računa Županije?

– Plaćate li stranačku članarinu HDZ-u sa žiro-računa Karlovačke županije? Ako ne, zašto dopuštate da to čine niži dužnosnici? Postoji revizijski trag da to čine – zašto se o takvim nalazima ne govori? I drugo: koliko je najbližih rođaka trenutnih obnašatelja dužnosti zaposleno u županijskim službama?

Je li to nekorektno prema velikom broju onih koji nemaju rođaka među dužnosnicima, pa ako hoćete i vaših članova koji ne mogu doći na red, pitala je na današnjem Aktualcu županijska vijećnica Ana Milašinović (Laburisti), kazavši da su to pitanja sugrađana, te zahvalivši svima koji su joj pružili potporu nakon prošlotjednog huliganskog napada u Radićevoj.

Objede i neistine?

Župan Ivan Vučić naglasio je da je napad na nju osudio isti dan u izjavi novinarima, podsjetio da je maloljetni napadač pronađen, a onda rekao da razmišlja o tome hoće li je tužiti jer su pitanja koja je postavila neprimjerena.

– Razmišljam, ukoliko ima i malo statutarne i poslovničke mogućnosti, da zatražim zaštitu zakonitosti i podnesem tužbu protiv Vas. Očekujem da ćete izaći i reći ime člana HDZ za kojeg se plaća članarina, kao i onoga iz moje uže i daljnje obitelji, u 6. koljenu, tko je zaposlen u Županiji! Nemojte se služiti objedama i neistinama! Da li ja plaćam članarinu je moja stvar i moje stranke, ne Vaša. Odgovorno tvrdim da ni jedan član HDZ ne plaća članarinu s računa Županije ili županijske ustanove!  Vjerojatno je netko dao administrativnu zabranu da mu se obustavlja, pa je u odbicima na platnoj listi, ali to zakon dozvoljava i nema nikakvih prepreka.  Zahvaljujući mjerama Vlade, članovi moje obitelji će ići u Irsku i pridružiti se sto tisuća mladih koji su otišli, bit će 100.002, pa se nadam da ćete biti zadovoljni, Dezinformirate javnost i vrijeđate, postavljate pitanja koja nemaju u sebi ni malo ljudskosti, mogli ste k meni u ured doći bilo kada, rekao je župan, naglasivši da Županija 9 godina ima bezuvjetno mišljenje revizije.

“Tajna služba” Hrvatskih laburista

– Možda vaša stranka ima neku službu koja radi tajno, što me ne bi iznenadilo, pa da vidimo tko je taj da plaća članarinu s računa ustanove, Županije ili jedinice lokalne samouprave. Odgovorno tvrdim da u Županiji i županijskim ustanovama to nitko ne radi, osim na način da se to evidentira na platnoj listi kao osobni odbitak, zaključio je Vučić.

Milašinović je nakon njegove tirade samo ponovila da je pri postavljanju pitanja napomenula da nisu njena, nego pitanja koja građani postavljaju.

– Vi mene možete slobodno tužiti, odgovorila je županu.

Desetak maloljetničkih bandi u Karlovcu?

Predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić kazao je da se vidjelo da su pitanja osobna i da nije dobro postavljati pitanja za koja se nemaju argumenti, ali da joj nije zabranio da ga postavi.

Inače, prošlotjedni napad na kolegicu vijećnicu – od njih 36 prisutnih – danas je, iako popriličnoo skriveno, za govornicom osudio samo Željko Obajdin (HSS).

– U ovom trenutku najmanje 10-ak maloljetničkih bandi funkcionira i rješava pitanja na ovaj način na koji je prošla i naša uvažena vijećnica. Bilo bi dobro možda odaslati poruku Policijskoj upravi i s ove Skupštine da se malo pojača nadzor, naročito tijekom vikenda jer to je prošlo sad i dobar ukus, kako se kaže. Ako sami ne riješimo određene stvari na našem području, onda nam to neće nitko riješiti. Ne znam je li to pitanje za izvršnu vlast, pa da oni svojim autoritetom nešto poduzmu, možda nije, ali neka se čuje, rekao je Obajdin.

KAportal.hr

Ana Milašinović, Laburisti

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload