Vijećničke naknade za pomoć obitelji Galetić

Marijan Grubešić

Marijan Grubešić

Na 6. Sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije tijekom aktualnog sata, pored vijećničkih pitanja u ime kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada, vijećnik ove stranke i predsjednik kluba, prof. dr. sc. Marijan Grubešić dao je prijedlog da se vijećnici odreknu naknade za ovu sjednicu u korist obitelji Galetić iz Crnog Kamanja, općina Generalski Stol.

Šesteročlana obitelj Galetić ostala je 25. siječnja 2014. godine, u katastrofalnom požaru ne samo bez kuće, odnosno krova nad glavom, već i sveg ostalog neophodnog za život. Uz četvoro djece od kojih je najmlađi jednoipolgodišnji sin, bez ikakvih osobnih stvari, odjeće i obuče ostala je na zimi pod vedrim nebom pored zgarišta svog doma. Zahvaljujući humanosti susjeda koji im je ustupio svoju vikendicu osiguran im je privremeni smještaj.

Iako je na području karlovačke županije proteklih dana veliki broj familija koje su stradale i pretrpjele veliku materijalnu štetu u poplavama, iako ima znatan broj familija s djecom koja su na rubu egzistencije i kojima je također nužna socijalna pomoć, laburisti su ocijenili da je ovaj nesretni događaj, koji je samo iznimnom srećom prošao bez žrtava, najteži te su se stoga odlučili pomoči spomenutoj obitelji.

Tijekom glasovanja za izneseni prijedlog, vijećnici županijske skupštine dali su apsolutnu podršku ovome prijedlogu i jednoglasno odlučili da se odriču propisane naknada za sudjelovanje na sjednici za pomoć obitelji Galetić.

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload