Kirinić: Radio i Tjednik su kulturna dobra koja moraju opstati

Gradsko vijeće grada Karlovca

– Zašto Grad ne pomogne otplatiti dug g. Pribaniću koji otplaćuju zaposlenici Hrvatskog radio Karlovca? Što ćete poduzeti da se Radio i Karlovački tjednik ne ugase? Pri tom ne mislim na ono što ste do sada navodili, već na konkretne poteze. Predlažem da se pomogne vratiti taj dug obzirom da je za to kriva politika koja je zapošljavala na Radio Karlovcu, uključujući i osobu koja je bila direktor. Politika je tamo zapošljavala ljude, ne moja pokojna baba! Obzirom da vam drugi čovjek stranke prepisuje diplomski i to s tipfelerima i ne čudi da ništa ne poduzimate, rekla je Snježana Kirinić (Laburisti) na Aktualnom satu Gradskog vijeća, zatraživši odgovor gradonačelnika.

 

Damir Jelić je, primjetivši da se za lažne diplome treba uistinu popepeliti, ali da ne postoji kolektivna odgovornost jer i Kirinić dolazi iz stranke koja je odgovorna za dug bivšem direktoru HRK-a, pa bi se trebali zajedno popepeliti, rekao da i rasprava koja će danas uslijediti o gradskim medijim upućuje na to da se ide prema nekakvoj odluci.

– Bilo kakve ishitrene stvari ne bi bile korektne i prema g. Pribaniću. U konačnici neću ja odlučiti, i vi ćete odlučiti jer odluka dolazi na ovo tijelo (Gradsko vijeće, op.a.) Upravo iz tog razloga smo ovdje i o HRK i KT će se raspravljati i unutar dnevnog reda, ne samo kao temama. Nemojmo zaboraviti: od kad je moja gradonačelnička odgovornost, ta dva medija dobila su približno 15 mil kuna, izjavio je Jelić.tjednik

Kirinić ga je nakon toga pozvala da sve odgovorne za taj slučaj na Radio Karlovcu tuži i traži naknadu štete, bez obzira iz koje su stranke.

– Traži se odgovornost i rješenje!Prema ovom gradu se ne smije nitko ponašati kao razbojnik jer ja ne znam što još vam sljedeće ne treba! Možda Knjižnica ili Zorin dom, izjavila je Kirinić.

Predsjednik Vijeća Mihovil Stanišić (HSP AS) na to je reagirao, kazavši da nigdje u gradonačelnikovom odgovoru nije primjetio da mi jedna firma ne treba, te da nigdje nema odluke da se nešto ugasi ili uništava.

Jelić je potom ponovio da je zaposlenicima Radija i Tjednika ponuđeno da preuzmu tvrtke za jednu kunu, pri čemu bi dugove vraćao Grad.

-Da je netko imao želje gasiti ih, ne bi ponudio nešto što ima izvjesnost. Međutim, bit će trenutaka za ozbiljniju raspravu po ovim temama, obećao je Jelić.

O poslovanju HRK-a i KT-a od 2000. godine do danas, kao i o tome kako bi trebali poslovati u budućnost, vijećnici bi trebali raspravljati nakon Aktualnog sata i teme o nizinskoj pruzi.

Objavljeno u Obavijesti. Spremite permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Captcha Captcha Reload